MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Obłędny mazurek kajmakowy. Poznaj przepis na najlepszy mazurek wielkanocny z kajmakiem i bakaliami. Kruche ciasto z apetycznym nadzieniem

Mazurek kajmakowy. Krok 5

Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym dżemem oraz posmaruj je masą kajmakową - jeśli masa jest bardzo twarda i trudno ją rozsmarować, to przełóż ją do garnka i lekko podgrzej na małym ogniu. Udekoruj mazurek według uznania, np. bakaliami i kandyzowanymi owocami.

Zobacz również

Wisła Kraków przedłużyła kontrakt z kolejnym zawodnikiem

NOWE
Wisła Kraków przedłużyła kontrakt z kolejnym zawodnikiem

Prezydent Andrzej Duda z wizytą w 34. Chojnickim Batalionie Radiotechnicznym

NOWE
Prezydent Andrzej Duda z wizytą w 34. Chojnickim Batalionie Radiotechnicznym

Polecamy

Najlepszy sposób na gotowanie brokułów. Poznaj 3 metody

O TYM SIĘ MÓWI
Najlepszy sposób na gotowanie brokułów. Poznaj 3 metody

Lexus. Które modele w Polsce są najpopularniejsze? Możesz być w szoku!

Lexus. Które modele w Polsce są najpopularniejsze? Możesz być w szoku!

Słupki przy drodze. Czy wiesz jakie informacje można z nich odczytać?

Słupki przy drodze. Czy wiesz jakie informacje można z nich odczytać?